Trenger du noen å snakke med?

Livsviktige bagateller – hvordan skal vi prate om dem?

-Tenåringsdrama og små bagateller er nok til å ville ta sitt eget liv, skriver Amalie Uchenna Odu (17) i Aftenposten nylig. Hun forteller om egne erfaringer, om ensomheten hun har opplevd i tenårene og alle de små tingene som hopet seg opp. Amalie kjenner seg igjen i den mye omtalte Netfllix-serien ’13 gode grunner’. Åpenhet er viktig, men HVORDAN kan vi voksne bli bedre til å fange opp faresignalene og prate om det som er vanskelig med de unge?

Ensomheten tar ikke ferie – derfor er vi her. Alltid.

Vi i Kirkens SOS hører ikke så mye om soling, bading om ferieturer. Vi prater mest om de nære tingene – om gleden, håpet, sorgen og frykten som fyller livene våre.  Noen ganger er det godt at et annet menneske har tid til å lytte, også når det føles som om hele Norge tar fellesferie. Det er derfor vi er her i hele sommer. Du kan ringe eller skrive til oss på dagtid eller midt på natten. Hos oss er det alltid noen som svarer.

En tjeneste tuftet på frivillighet

Hos Kirkens SOS er det alltid noen på vakt – dag og natt hver eneste dag året gjennom. Våre nærmere 1000 frivillige medarbeidere gjør en kjempeinnsats! Hvert døgn besvarer de omkring 500 henvendelser. Likevel er det en av tre som ikke får svar. Derfor trenger vi ditt bidrag – enten du ønsker å bli frivillig, eller om du ønsker å gi oss en gave.

Vil vite mer om ungdommer som har vært utsatt for krenkelser

Maria Ånonsen er forsker ved Det teologiske menighetsfakultet. Hun vil vite mer om unge og hva som gir fremtidshåp, mening, trøst og styrke - men også hva som bidrar til meningsløshet. Er du mellom 16 og 25 år og har vært utsatt for krenkelser eller bråk hjemme? Kunne du tenke deg å bidra til Marias forskningsprosjekt? Les mer: